2012-09-28

Ingen Disk, Ingen Tvätt - NBAB Artikel 2


NBAB Artikelserien... publicerad 2012-09-27
Kvällens skriverier som skall läggas till information rörande NBAB's agerande och kundhantering rör personen ”L” som jag idag telefonintervjuat.

Vi kan kalla henne ”Lena” för all enkelhets skull och jag skall här beskriva hennes ärende och den senaste tidens avsaknad av åtgärder.
...

”Lena” flyttade till en lägenhet i Kungshall för snart ett och ett halvt år sedan. För ca. Fjorton (14) månader sedan beställde hon ett extratillägg till lägenheten i form av en diskmaskin för att underlätta hushållsarbetet med sin familjs dagliga bestyr.

Vid leveransen av diskmaskinen sades det att man inte kunde ansluta den för man saknade ett eluttag på korrekt anvisad plats under diskbänken. Man meddelade då även att hon skulle få detta åtgärdat snarast eftersom det öven krävde att man säkrade upp proppskåpet med en ytterligare krets då nätet redan var för belastat.

Så långt, allt väl.

För ca. Tre (3) veckor sedan frågade Lena även efter möjligheten att få en tvättmaskin installerad. Nu med nytillskott i familjen och mera hushållsarbete ville hon slippa släpa tvätt för X personer till den tvättstuga (läs, ”redan omdiskuterade mögelanhopningen i källaren”) som finns tvärs över gården.

Nu kommer det lite märkliga i historien.

”Lena” har inte fått något eluttag installerat för sin diskmaskin. Det har nu gått FJORTON MÅNADER sedan man lovade att komma upp och installera den, och hon betalar ju redan tilläggshyra för utrustningen.

Därtill har hon efter TRE VECKOR inte hört om hon kan få en tvättmaskin.

NBAB är ett kommunalt bostadsbolag. Det borde ju vara rimligt att hyresgästerna (tillika ÄGARNA av bolaget) åtminstone får ett SVAR och LEVERANSBESKED om när arbeten a) skall utföras, b) kan slutlevereras och c) att man får avdrag på kostnader för tid då utrustningen inte finns, får eller kan nyttjas.

Låter inte detta rimligt?

Bollen ligger återigen i NBAB's hörna att få till stånd I: en dialog med kunden/hyresgästen, II: Leverera det man avtalat om och III: åtminstone be kunden om ursäkt rekorderligt då man inte kan leverera saker på avtalad tid och plats.

Vi vill gärna få in fler personliga erfarenheter från våra läsare, medlemmar och icke-medlemmar som erfarit liknande saker i sina kontakter med NBAB eller andra allmännyttiga instanser i vår kommun.

Givetvis tar vi hänsyn till er personliga integritet och publicerar bara information som är överenskommen. Under tiden väntar ”Lena” med spänning på att kunna både diska och tvätta under anständiga former i sin bostad.

Mikael Jörgenstam
Ordf. Sund Framtid

Korrigerad 2012-09-28

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar